nova-tv

nova-tv

 

Как се пише: ПОТЧЕРТА ИЛИ ПОДЧЕРТА?

 

Според сайта вести.бг е ПОТЧЕРТА !!!

 

Това е сайт на нова тв !

 

СН-13:02,03.01.2015 г.

https://ello.co/suricate-news/post/XJChPhFn74foXUOAkxZxjA

...........................................................................................................

 

Пачаврата,наречена "Нова" телевизия доста дашно си върти гъза

По сценарий на МВР

Дата: 14-02-2012

Скандалът в обществото освен това избухна не заради бити от полицаи невинни хора. А заради това, че изобщо са били бити хора. В тях в крайна сметка бяха открити само 5 кутии цигари без бандерол. Но да не би, ако бяха 500, си заслужаваха боя?Разследващ журналист у нас вече може да се нарече всеки с микрофон в ръка, който ходи и разпитва някакви хора за други хора, подбира си точните думи и ги предоставя като истински факти.

В случая става дума за репортер на Нова Тв, чиято гледна точка за скандала със семейство Начкови, което преди три седмици се оплака от полицейско насилие, бе излъчена тази сутрин.

Разбира се, че е важно да се знае занимава ли се Петър Начков от Мировяне с контрабанда на цигари без бандерол. Но тук виждаме изфабрикуване на виновност - само със средствата на "журналистиката" - за да се омаловажи фактът, че му е нанесен побой. (Позволяваме си да наречем полицейското насилие факт, тъй като за него имаше и медицински документ, и наказани служители на МВР).

Скандалът в обществото, освен това, избухна не заради бити от полицаи невинни хора. А заради това, че изобщо са били бити хора. В тях в крайна сметка бяха открити само 5 кутии цигари без бандерол. Но да не би, ако бяха 500, си заслужаваха боя?

От внушението на репортера Иванов излиза, че - да. Той интервюира набързо достатъчно „свидетели", които да кажат, че „Петър Начков си вади хляба само с търговия на цигари, нищо, че се прави на Дева Мария по телевизията."

Според разследването на Иванов, Начкови са снабдявали много хора с цигари, някои от които свидетелстват за това, включително две сервитьорки - бивша и настояща - които потвърждават, че заведението, в което работят, преди месец е било снабдено с контрабандни цигари. Кое е заведението, кой е шефът - остава мистерия.

Репортерът Иванов стига и до кратък разговор с лекар, който хвърли един поглед на медицинското свидетелство на Начков и отрича описаното там да може да се нарече побой.

Напомняме, че в медицинското е записано, че при прегледа на Начков са установени: кръвонасядане на горния клепач на дясното око; кръвонасядания в областта на двете гривнени стави; кръвонасядания на десния крак; охлузвания на двата крака. Според направилия прегледа д-р Атанас Николаев Христов, тези увреждания са в резултат от действието на твърди тъпи предмети и могат да се получат по време и начин, както съобщава пострадалият. Мнението на д-р Христов обаче липсва в репортажа.

Изобщо, той като че ли е направен по сценарий на вътрешния министър Цветан Цветанов, който покрай скандала заяви, че „Невинаги трябва да приемаме за 100% достоверно това, което казват лицата, засегнати от полицейска операция".

И още - ако Иванов е събрал достатъчно „доказателства", че въпросното семейство се занимава с контрабанда на цигари, защо не потърси отговор от разследващите във връзка с разкритието си?

Не е ли малко обидно, че национална медия за пореден път заема субективна позиция, опровергавайки всеобщото мнение, че полицейското насилие не е мит.

Ще кажете, че мислещите хора не гледат телевизия и може би ще сте прави. Но то страшното е, ако такива продукти стигат до немислещи...

www.Webcafe.bg


ИМА ЛИ ОЩЕ ОСТАНАЛИ ДА ВЯРВАТ НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ,СЛЕД ПУБЛИЧНАТА ЕКЗЕКУЦИЯ,КОЯТО УСТРОИХА НА ВАСА ГАНЧЕВА?

НЕ СME ЗАБРАВИЛИ.

ОЩЕ ПОМНИМ.

Дали така процедират въпросните "шведи",собственици на "Нова" тв и в самата Швеция?

8:00 ч.,13.02.2012 г.,BgTimes.Net

Фалитът на Нова тв е програмиран,предварително

Коментар от Бг Таймс:

Както съм казвал много пъти,Нова тв беше използвана като една пералня.

Тази телевизия е обречена да фалира и не защото са се отдръпнали рекламодателите,след случката с предаването на Иван и Андрей срещу Васа Ганчева.

Още в началото,когато се продаде Нова тв за 800 000 млн. стана кристално ясно,че нещо не е в ред.

За справка бтв беше продадена за 400 млн.

То този,които даде тези пари за един въздух,дето се вика,направо си ги даде за пране в България и чрез България.

Кое и какво в нова тв струва 800 000 млн?

Журналисти,техника,ефир?Не.

Просто някой имаше нужда да си узакони и легализира парите,придобити,незнайно от какво.

Два примера:

Най-известната арабска телевизия в света, „Ал Джазира“ възнамерява да закупи белградската телевизия "Авала" за 25 милиона евро!

“Ал Джазира“ придоби местния ТВ канал NTV 99 в Сараево срещу 1,2 милиона евро и възнамерява да инвестира в регионалния проект “Ал Джазира Балкани“ близо 10 милиона евро до края на годината, уточнява вестникът.

Опала... И какво се оказва?Ал Джазира купува тв канал в Сърбия за 25 млн евро и тв канал в Босна за 1,2 млн евро.

А в ... България,някакви си "шведи" плащат 800 000 млн. за нова.

Смърдииии,че чак се не трае.

Ал Джазира с 800 000 милиона колко тв канала може да купи,направете си сами сметката.

А сега Нова си кара на автопилот,ударила е пет дъна и на никой не му пука.

Не са и искали да се направи гледаема тази телевизия.

Нищо не става за гледане,нищо няма,е така,просто са си завзели тази честота и така.

За 800 000 млн Нова ни предлага около 2 часа сутрешна п.е.д.ерастия с двата котарака дето ще се изядат в ефир,ако можеха,около 1 час следобедна п.е.д.ерастия с Милен Цветков,крими хроника,незнайно защо наречена новини,Ники Пънчев с игрите си,Цуцка - удобното със всяканеделната си политическа проституция,преди "Биг Брадър" и подобните му формати,а сега незнайно какво готвещи ни.

За този състав на Нова не бих дал и пукната пара.

Кой нормален бизнесмен ще даде 800 000 млн и после ще направи така,че да ги загуби?

НЯМА ТАКЪВ,АКО НЕ Е ПЕРАЧ.

И сега чета в някакаъв седмичник,че "горката" Нова щяла да фалира,рекламодателите се били отдръпнали.

Това беше и е целта.

След изпирането,този дето даде 800 млн вече няма нужда от някаква си телевизия в аборигенски Булгаристан.

Сега вече всичко е законно и дойде време да се харчат тези изпрани пари.

Тези,дето купиха Нова тв са шведи,колкото аз съм негър.

08:01,10.07.2011 г.,Бг Таймс

MTG загуби 330 млн. евро от "Нова телевизия" (нищо не е загубила,а просто си пере парите)

MTG загуби 330 млн. евро от "Нова телевизия"

Закриват словенски канал заради бизнеса в България

5 януари 2012

София, България Медийната компания Modern Times Group (MTG) смята да отпише активи в размер на около 360 млн. евро заради инвестициите си в телевизионни канали в България и Словения, съобщиха съобщава "Капитал". Само загубите й от българския телевизионен канал "Нова телевизия", която компанията придоби през 2008 г., възлизат на 330 млн. евро. Останалата част е свързана със словенската телевизионна мрежа TV3, която компанията дори планира да затвори през следващите месеци.

MTG плати 620 млн. евро за покупката на "Нова телевизия". Година по-късно компанията отчете спад в стойността на активите си в размер на 296 млн. евро. Новата сума в размер на 330 млн. евро също е свързана със сделката. Разходите са не-кешови и с отчитането им компанията приключва отразяването на сделката в баланса си.

"Намаляването на стойността на активите на компанията са основно не-кешови и отразяват главно работната среда в България, където телевизионният рекламен пазар все още не се е върнал към растеж, а разширяването на проблемите в еврозоната продължават да оказват въздействие", коментира президентът и главен изпълнителен директор на компанията Ханс-Холгер Албрехт. "Това не засяга нашата обвързаност с пазара или вярата ни в дългосрочния потенциал на операциите ни в България", допълва той.

MTG купиха "Нова телевизия" точно преди да избухне финансовата криза през 2008 г., след която българската икономика тръгна надолу, а рекламният пазар се срина изключително рязко. Огромната инвестиция на MTG в българския канал изглеждаше оправдана в момента на сключване на сделката, но само месеци след това стана ясно, че мултинационалната компания няма сериозни шансове да излезе на печалба от покупката в средносрочен план. Въпреки непрекъснатите слухове за продажба "Нова телевизия", представители MTG категорично отричаха подобно намерение.

От групата обаче не са оптимисти за бъдещето на медийния бизнес в Словения. Говорител на MTG коментира пред сайта C21, че малкият словенски пазар вече не предлага на компанията ръста, на който тя се надява. И въпреки, че компанията е увеличила пазарния си дял, откакто се премести в страната през 2006 г., тя все още е номер две след Central European Media Enterprises (в България групата е собственик на телевизиите и радиата част от bTV Медиа Груп и bTV Радио Груп).

"Ние не вярваме, че ще можем да направим пари, които да избият инвестициите ни, така че поради тази причина се оттегляме и планираме да концентрираме усилията си в друга посока", казва говорителят.

MTG е един от най-големите компании, които работят в сферата на радио и телевизионното излъчване е Европа. Тя притежава изцяло или дялове в канали, които се гледат от около 125 млн. зрители в 35 държави в Скандинавия, Прибалтика, Русия и Източна Европа.

иаб / BgTimes.Net
...............................