krasimir-karakachanov

krasimir-karakachanov

НИЩОЖЕСТВОТО-КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

 

http://tinyurl.com/pnsefcg

.

Красимир Каракачанов

 

http://tinyurl.com/nkqx4gc

.

http://agentibg.com/index.php/bg/2014-02-18-16-00-28/177-2014-12-12-13-49-48

Красимир Дончев Каракачанов
29 март 1965 г.
гр. Русе.
Семейство на служещи.
Неженен.
Студент.
Софийски университет „Климент Охридски”.
ДКМС.
24 години.
Агент.
„ИВАН”.
Шесто управление на ДС, отдел 03 за „Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм”.
11 май 1989 г.
16 май 1989 г.
ОР Новак Новев.
ОР Новак Новев.

„Притежава задълбочени познания и интереси по т. нар. македонски въпрос. Активно се включва в живота на младежката организация на Културно-просветния клуб „Гоце Делчев" и стои на правилни партийни позиции по националния въпрос. Контактен е, съобразителен, наблюдателен и има положително отношение към органите на ДС", Шесто управление на ДС, 1989 г.

Подготвя и предава на Шесто управление на ДС собственоръчно написани донесения още докато е проучван в качеството си на кандидат агент под псевдонима „ДОНЧО”. Спазване на конспирацията и определяне на начин за бърза връзка.
31 май 2006 г. с изявление на министъра на вътрешните работи Румен Петков в отговор на запитване на журналиста Николай Бареков; официално – 4 септември 2007 г. с решение №14 на Комисията по досиетата при проверката на народните представители.
Собственоръчно написани агентурни сведения; документи от ръководилия го щатен служител; рег. дневник; лично дело ІА-36244.
1.Народен представител в 38-то (1997-2001), 40-то (2005-2009) и 43-то Народно събрание (2014 – ). 
2.Кандидат за народен представител в 41-то Народно събрание на парламентарните избори през 2009 г., издигнат от политическа партия „Ред, законност и справедливост” в 19-и МИР-Русе. 
3.Кандидат за президент на президентските избори през 2011 г., издигнат от политическа партия „ВМРО – Българско национално движение”. 
4.Кандидат за народен представител в 42-то Народно събрание на парламентарните избори през 2013 г., издигнат от политическа партия „ВМРО – Българско национално движение” в 15-и МИР-Плевен и в 25-и МИР-София. 
5.Кандидат за евродепутат в Европейския парламент на европейските избори през 2014 г., издигнат от коалиция партии „България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден”.

Красимир Каракачанов е председател на политическа партия „ВМРО – Българско национално движение" (МВРО-БНД) и народен представител, избиран в Народното събрание като кандидат от три различни партии и коалиции.

Семейство и образование

Произхожда от семейство на служещи. Бащата му е член на БЗНС (казионен) и работи като завеждащ сектор „Политпросвета" в Постоянното присъствие на земеделски съюз преди 10 ноември 1989 г. Майка му е безпартийна, специалист в комбинат за металорежещи машини.

Завършва средното си образование в София. През 1983-1985 г. отбива военната си служба, след което е приет студент във Великотърновския университет „Кирил и Методий", история. През 1987 г. се прехвърля в Историческия факултет на Софийския университет „Климент Охридски".

Набелязан от Шесто управление на ДС

През 1989 г. Красимир Каракачанов е набелязан от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Той е определен за „подходящ" при проучване за придобиване на агентура по линия на „промакедонски национализъм" от средите на младежта. По това време е студент III курс и проявява интерес към македонския въпрос. Заедно със свой състудент посещава редовно сбирките на Културно-просветен клуб (КПК) „Гоце Делчев", където е избран за зам.-председател на младежката секция.

Оперативен контакт с него е установен на 5 февруари 1989 г. В този период Шесто управление на ДС го води като кандидат агент под псевдоним „ДОНЧО". С него са проведени пет срещи и това си качество Каракачанов предава в писмена форма четири сведения, които ДС определя като „представляващи оперативен интерес".

Донесенията на к. аг. „ДОНЧО" са запазени в досието на Каракачанов. Те се отнасят до хора, свързани с (КПК) „Гоце Делчев" или югославски граждани, както и за организационното състояние и дейността на клуба.

Вербуван по линия на „промакедонски национализъм"

Три месеца след първоначалния оперативен контакт Красимир Каракачанов е вербуван за агент под псевдоним „ИВАН" от оперативен работник от отдел 03 „Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм, белоемиграция и техните задгранични центрове" на Шесто управление на ДС. При вербовката присъства и началника на отделение 03 на отдела. Вербуването се извършва в хотел „Родина" в столицата.