blitz

blitz

Другият главен редактор, чието име се осветлява след проверка на Комисията от 13 ноември е Любомир Георгиев.

Той е служител на "Интермедиа" ООД – собственик на сайта blitz.bg, както и на вестниците "Шоу", "Над 55" и "Доктор".

Георгиев е бил агент на Второ главно управление.

Работил е под псевдоним Гергов, като е вербуван и впоследствие регистриран в ДС през 1979 г.

Проверката на Комисията в "Интермедиа" е обхванала 64 души, като 33-ма не подлежат на проверка, защото са родени след 16 юли 1973 г.

01 дек 2014

.....................

Шефката на кредитирания през КТБ в. "Стандарт" изкупи 50% от "Блиц" и "Шоу"

Славка Бозукова иска ролята на медиите й да се "мултиплицира"
27 юли 2015

Главният редактор и изпълнителен директор на в. "Стандарт" Славка Бозукова е придобила 50% от"Интермедиа", обединяващо жълтия сайт "Блиц", таблоида "Шоу" и специализираните вестници "Над 55" и "Доктор", съобщиха от дружеството в понеделник.

Само в рамките на този месец това е втората сериозна промяна в собствеността на големи медийни групи, финансирани в миналото през фирми, свързани със сриналата се Корпоративна търговска банка (КТБ). На 10 юли стана ясно, че една от големите компании в пътното строителство – "Интегрирани пътни системи" АД (ИПС), е новият собственик на акциите на "Обединени свободни медии" АД – издател на в. "Преса" и седмичното списание "Тема", които също са сред финансираните с пари от КТБ медии.

Славка Бозукова пък е придобила акциите от Георги Илиев, с когото досега бяха изпълнителни директори в "Интермедиа", както и акциите от Пламен Каменов.

"В изданията на "Интермедиа" работят безспорни професионалисти. Техните успехи са забележителни. Доказателство за това е, че агенция "Блиц" и печатните издания на "Интермедиа" са водещи в своята област. Смятам, че именно поради тази причина те не се нуждаят от съществени промени в журналистическата сфера. Моята цел е да затвърдя пазарната позиция на "Интермедиа" и да направя развитието на фирмата и изданията в нея още по-бързо и успешно", заявява главният редактор на "Стандарт".

По думите й всекидневникът се бил наложил на пазара "не само във влиятелния вестник, но и в медията, която е в основата на всички значими обществени кампании – с придобиването на собственост в "Интермедиа" смятам, че тази обществена роля на медиите ще се мултиплицира".

Както е известно, разследване на "Протестна мрежа", оповестено през август м.г. показа, че и "Стандарт", и "Преса", са сред изданията, получили сериозни кредити от фирми, приближени до Цветан Василев.

Финансираните по тази схема медийни групи бяха "Про нюз България" АД (издател на вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа" със собственик Венелина Гочева), "Обединени свободни медии" (издател на "Преса" и "Тема" с тогавашен съсобственик Тошо Тошев) и "ГМ Прес", (съиздател на "Стандарт" с Тодор Батков, "Стандарт прес", "Шоу", "Блиц", регионалните "Марица" и "Струма").

Заедно с кредитите на "Шоу" и сайта "Блиц" и издател на регионалните "Марица" и "Струма" и още няколко медии – задълженията на "Стандарт" към близките до КТБ фирми възлизат на общо 6.4 млн евро, показваха още данните на "Протестна мрежа". "ГМ Прес" закупи 34% от в. "Стандарт" през август 2011 г., като още тогава имаше съмнения, че зад дружеството стоят депутатът от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, но това бе отречено от Славка Бозукова.

По информация на "Капитал" пък, въпросните 6.4 млн. евро са отпуснати под формата на кредит от "Булит 2007", което е единственото от трите дружества, през които са финансирани медии и за което не е поискана несъстоятелност. В рулетката за разпределяне на някогашната империя около КТБ то се е паднало на собственика на "Литекс" Гриша Ганчев. Така освен кредитор на медийната група, ловешкият бизнесмен е и "приемник" по делото за несъстоятелност срещу нея, заведено по-рано от банкера Цветан Василев.

.....................

Според блиц обращение на пари се пише обръщение !

https://www.ello.co/suricate-news/post/CDNJGvLrDYQfuTF-egI2AA

03.11.2015

.

Свободен преразказ от лъжеагенцията блиц

https://ello.co/suricate-news/post/XOVb1qjYmGAEUxNXUaCFBw

01.11.2015

////////////////

Лъжите на "блиц":

https://ello.co/suricate-news/post/9h3lQ0RSnHfyCYULcmt8Yg

31.10.2015

//////////

Лъжите и манипулациите на "блиц"!!!

По-долу е текстът,интерпретиран от "блиц":

The Daily Express: Четиризвезден хотел на остров Кос е превърнат в мизерен лагер за бежанци, желаещи да достигнат Великобритания
29 Септември 2015 | 04:22 | Агенция "Фокус"
The Daily Express: Четиризвезден хотел на остров Кос е превърнат в мизерен лагер за бежанци, желаещи да достигнат Великобритания
Атина. Новият временен дом на бежанците и нелегалните мигранти на гръцкия остров Кос някога е бил пищен четиризвезден хотел, в който туристите са се наслаждавали на лятното слънце, пише британският вестник The Daily Express. Сега обаче от луксозния блясък няма и следа - в знойните 30-градусови жеги сградата е превърната в зловонен лагер, препълнен с хора, отчаяно желаещи да достигнат Европа.
За хилядите бежанци, пристигащи ежедневно на популярния гръцки остров, хотелът е една от малкото защитени конструкции на разположение. Гръцките власти не успяват да се справят с притока на лица, търсещи убежище, и те са оставени да се грижат сами за себе си - както могат. Резултатът от ситуацията може да бъде видяна нагледно в изоставения хотел, където десетки са се установили в помещенията на бара, рецепцията и басейна на комплекса.
За да овладеят притока на нови лица, властите в Атина разпоредиха по-рано този месец затварянето на хотела "Капитан Елиас", в който са настанявани бежанците. Мярката обаче се оказа неефективна, тъй като не беше предложен алтернативен подслон. Мигрантите така и не напуснаха хотела, а на острова продължава да се увеличава броя на новопристигналите. Така вместо ред беше създаден хаос, а от лоши условията в импровизирания лагер се превърнаха в нехигиенични и крайно мизерни.

//////////////////////////////////////////////////////////////

Captain Elias hotel in Kos is a haven for migrants trapped in Greece

https://tinyurl.com/nlukmba

////////////////////////

Според "блиц" мигрантите са виновни този хотел да изглежда така,но истината се оказа друга...това е изоставен хотел,където мигрантите намират подслон !

and here:

Summer of misery at the Hotel Captain Elias: Derelict Kos hotel has become an unhappy home to migrants trapped on Greek island

https://tinyurl.com/pu6c95z

and here:

Derelict Kos hotel a haven for migrants trapped in Greece

https://tinyurl.com/pzl7lrz

.

info: https://ello.co/suricate-news/post/ZQOFqKPJHGXy4LxXN6vGDA

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Лъжите на "Блиц" и "Труд" !
.................................................................................
Скандални кадри: Бежанци изпочупиха полицeйска кола в Германия (ВИДЕО)
http://tinyurl.com/pm9htv4
http://tinyurl.com/q43t6mf

Истината:футболни фенове изпочупиха полицейска кола в Германия

https://ello.co/suricate-news/post/NRBrWUdGjMf8rG_9xEuXtg

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

В "блиц" е сложена снимката на един човек,а се оказва че това е снимката на друг човек

https://ello.co/suricate-news/post/_skLgUW_kvsVRXROELi4Tw

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Лъжите на Блиц !
..............
Шок! Нашенец плати в заведение на морето 27 лева за бира, картофки и чорба от зарзават
Калоян Пейков е снимал касовата си бележка от ресторант, за да покаже защо туристите бягат от родното Черноморие

31 авг. 2015

Бургас, България

Българи, отишли на почивка по родното Черноморие, са шокирани от високите цени в заведенията. Калоян Пейков е снимал касовата си бележка от ресторант, за да покаже защо туристите бягат, съобщи Нова телевизия. За чай, пържени картофи, бутилка бира и зеленчукова супа той е платил 27 лева.
.................................
Бележката е от Банско

https://ello.co/suricate-news/post/yW_xoINcYz9g7Fnfbla0wg