Главният редактор на информационната агенция БГНЕС Пламен Йотински е бил щатен служител на Първо главно управление на ДС. Според обявената на 26 ноември информация, той е назначен за разузнавач през 1988 г., като година по-късно е изпратен в СССР на 5-месечен курс в КГБ. Проверени са петима души от агенцията, като трима не подлежат на проверка, защото са родени след 16 юли 1973 г.

01 дек 2014

....................................................

бгнес е русофилистичен сайт !

Със статията по-долу този сайт се опитва да ни убеждава колко мразели Сащ по света и колко много обичали Русия !

Източникът на бгнес е разбира се любимата тасс.

бгнес от девет дола ще докарат вода да ни убедят в правотата на русия.

Защо ли в т.нар. български медии няма и дума колко цивилни Русия изби в Сирия от момента на нахлуването и в тази държава?

гадни,долни манипулатори,ходете си в москва !

продажни,комунистически мекерета.

СН-9:07,02.01.2016 г.
..................................

Обновена на 02.01.2016 07:17 Американците се възприемат от света като нация на убийци $На земята няма да има мир докато САЩ не престанат да търгуват с оръжие и да разпалват войни", пише в коментар, публикуван в новогодишния брой на американския вестник "Питсбърг Пост Газет". Статията е дело на помощник главния редактор на изданието, бивш посланик в много страни, Дан Симпсън. "Разглеждайки отношението към САЩ в края на 2015 г. стигам до извода, че ние сме нация от убийци, у дама и зад граница", пише бившият дипломат, цитиран от ТАСС. "Харесва ли ви или не - това е нашата репутация. Повечето чужденци, с които съм се срещал, ни считат за луди. Практически всички масово виждат в нас заплаха заплаха за световния мир". "Зад граница ни считат за убийци. На другите страни им остава само да се молят на техния бог или богове за това, САЩ да не решат да им налагат своята воля, било по пътя на налагане на някаква форма на управление, която по наше мнение им подхожда, или чрез използване на някакви нарушения, извършени от тях, като предлог, да изсипят своите бомби върху тях или да изпратят безпилотни самолети да убият техните лидери", пише Симпсън. В потвърждение на думите си той привежда редица примери - от Ирак и Афганистан до Либия и Йемен. Той изразява мнение, че "някои т. нар. съюзници на САЩ, като например британците, вземат наша страна в опитите си някак да обуздаят нашите смъртоносни наклонности. По думите му, други страни, включително Индия, която САЩ ухажват като потенциален купувач на американски оръжия, не случайно предпочитат да работят не със САЩ, а с Русия. По отношение на вътрешната политика на САЩ неласкавите отзиви на Симпсън са свързани със свободната продажба на оръжия и регулярните случаи на безразборна стрелба, "включително в църкви и училища". Според автора за всичко това виновни преди всичко е "оръжейната промишленост" на САЩ и влиятелното й лоби. Той призовава в заключение американското ръководство "да върне у дома своите войски". "Докато не направим това, на земята няма да има мир. Нека не бъдем убийци". Бившият посланик на САЩ в Москва Джак Матлок постави тази статия на страницата си във "Фейсбук" и добави като коментар, че "за съжаление в нея има повече истини, отколкото много от нас биха искали да признаят". /БГНЕС
..................
Dan Simpson: Peace on Earth? Not until the U.S. stops selling arms and making war
December 30, 2015
https://tinyurl.com/zpfufka

..........................................

https://ello.co/suricate-news/post/01Z2KVDFpZVn891vIo-3aA

..........

Агенция БГНЕС е създадена през 2001 година и обединява три агенции - новинарска, фото и видео. Тя е 100 % собственост на семейство Нешкови и носи името на Темелко Нешков /1928-2013 г./, който прекара 12 години в Титовите затвори в борбата за свободата и независимостта на Македония и защитата на българите. 
Нешков бе под закрилата на ООН в Западна Европа през 70-те и 80-те години на миналия век.

 

.......

Мнения за бгнес:

https://bgrabotodatel.com/company/3553